Ga mee op een volledig verzorgde reis naar dit prachtig ruige gebied met beboste bergen vlakbij Thermopylae, waar Leonidas tegen de Perzen streed. Onder leiding van een lokale gids en zijn getrainde truffelhonden gaan we 6 dagen op zoek naar truffels, eekhoorntjesbrood, cantharellen, keizersamanieten en meer! 

Paddenstoelenjager en chefkok Gerard Koopmanschap leert ons tips en trucs voor bereiding en conservering van onze vondsten die we ook deels samen gaan bereiden.

We verblijven in een sfeervolle taverna met comfortabele 2-3 persoonskamers met tv, kitchenette en een balkon met spectaculair uitzicht.

To Meterizi(helaas alleen in het Grieks maar met Google translate is het redelijk te lezen).

De data voor 2019:

Heenreis: 31 oktober 2019

Terugreis: 05 november 2019

U komt aan in Athene en wij regelen groepsvervoer naar de taverna To Meterizi in Athanasios Diakos. 's avonds nuttigen we daar gezamenlijk het diner en krijgt u uitleg over het verdere verloop van de reis.

We zullen 4 ochtenden van onze reis actief op zoek gaan naar truffels en paddenstoelen in verschillende soorten biotopen. Voor de truffels hebben we speciaal getrainde truffelhonden bij ons die ons zullen helpen met het zoeken naar deze lekkernijen. Afhankelijk van het weer en de afstand naar de gebieden nuttigen we de lunch onderweg op een geimproviseerd vuur of weer thuis in de taverna.
Na de lunch gaan we onze vondsten nomaals bespreken en schoonmaken voor verdere bereiding. Een deel zullen we op diverse manieren conserveren, waaronder drogen en inmaken de rest zullen we tijdens de luch of het diner verwerken. De geconserveerde paddenstoelen kunnen aan het eind van de reis mee naar huis worden genomen. Zie hier een videoverslagje van de reis van 2018.

Lees hier een uitgebreid verslag van deze reis in 2016                                                                                                FB-button

Kosten: €555,00* per persoon

In de prijs is inbegrepen:
5 overnachtingen in taverna To Meterizi in Anastasios Diakos (gemeente Delphi), kijk hier voor een impressie: http://tometerizi.gr/ (helaas alleen in het Grieks, maar met Google translate is de informatie heel begrijpelijk).
Alle maaltijden
Groepsvervoer op de eerste en laatste dag van Luchthaven Athene naar Athanasios Diakos en terug.
Groepsvervoer van en naar de verschillende paddenstoelenlocaties
4 dagen op paddenstoelenjacht met ervaren paddenstoelenjagers
Gegarandeerd 2-3 truffels per persoon om mee naar huis te nemen!
De vliegreis is niet inbegrepen, u dient dit zelf te regelen. Vanaf meerdere luchthavens in Nederland vliegen dagelijks vliegtuigen naar Athene*.

*Toeslag wanneer u alleen reist is €20,- per nacht

*Table d'Amis selecteert de meest geschikte vluchten voor u en het groepsvervoer zal daarop aansluiten.

In overleg met de lokale gidsen selecteren wij ieder jaar de periode waarin en de gebieden waar we de beste kans maken op zowel diverse truffelsoorten alsook voor eetbare paddenstoelen. Wij kunnen echter geen invloed uitoefenen op onvoorziene weersomstandigheden. Een garantie op het vinden van specifieke soorten kunnen wij helaas niet geven. Mocht het seizoen onverhoopt tegenvallen dan zullen wij onze uiterste best doen om te zorgen dat wij dit compenseren met allerlei paddenstoelen(producten) uit andere streken van het land, zodat er maximaal op culinaire wijze van eetbare paddenstoelen en truffels genoten kan worden. In dat geval zullen we in overleg met de groep alternatieve excursies aanbieden. Wij kunnen wel garanderen dat iedere deelnemer met 2-3 truffels naar huis gaat.

Voor vragen en reserveringen klikt u hier.

Paddenstoelenreis Griekenland 2016 1