Helaas is de vaste locatie waar Table d'Amis de afgelopen 11 jaar kookcursussen heeft verzorgd, er tot onze grote spijt in 2020 mee gestopt. Wij hebben geen nieuwe locatie gevonden en er zal voorlopig geen culinaire reis meer plaatsvinden.
Hoe ziet zo'n week eruit?
Elke ochtend na het ontbijt gaan we op een culinaire excursie. Afhankelijk van het weer en het aanbod bepalen we wat we de volgende dag gaan doen.
Een paar voorbeelden:
- Een bezoek aan de ambachtelijke kastanjedrogerij en imker in Aujac
- Van de lokale bakker in Molieres sur Cèze de geheimen van zijn onovertroffen baguettes leren
- Een rondleiding door de olijfmolen in St. Ambroix
- Samen met de geitenhoeder de geiten uit de wei begeleiden naar de stal waar ze gemolken worden, en vervolgens alles leren over het maken van geitenkaas
- Bijzondere bieren proeven bij een ambachtelijke bierbrouwer
- Op zoek naar eetbare paddenstoelen in de bossen die vol staan met cantharellen, pieds de moutons, allerlei boleten, melkzwammen en met een beetje geluk misschien wel de felbegeerde keizersamaniet
Na de excursies kunt u zelf uw eigen lunch bereiden en daarna verzamelen we voor het kookfestijn van die dag. We delen de groep in subgroepjes en ieder groepje gaat zich bezig houden met een van de gangen van het menu. Wanneer alle voorbereidingen getroffen zijn gaan we gezellig borrelen bij de open haard of op het terras, om vervolgens de gerechten af te maken en te beginnen aan het diner. Veel van de ingrediënten komen rechtsreeks uit de eigen tuin, vijgenbomen, kweeperen, kruiden, wilde venkel, cactusvijgen, noem maar op!
Er staat ook een wijnproeverij op het programma die wordt verzorgd door de biologische wijnboer Patrick Reppelin. Hij zal laten zien dat je ook zonder onnodige toevoegingen (zoals sulfiet) werkelijk prachtige en bijzondere wijnen kunt produceren. http://www.costelonguiere.com/.
De data voor 2021
Mormenteel zijn er ivm de Corona maatregelen nog geen data bekend.
Klik hier voor meer informatie en boekingen
Wilt u liever met een eigen (besloten) gezelschap buiten deze periode (vanaf 8 personen) deze culinaire reis maken, dan is dit ook mogelijk. Informeert u even naar de mogelijkheden.